susestudio.com offline since yesterday evening

HI, Folks!

I’m really disappointed about shutting off SuseStudio without any
anouncement before.

First, I thought it was my proxy, but after asking ping.eu (no reply @
susestudio.com) this domain went really down!

Wikipedia: “it was discontinued in late 2016, and is now inaccessible”
edited on 19 October 2016, at 15:37.

I there any way or project for reanimation?

Cheers …


eduinstr42

eduinstr42’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=100542
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=520561

eduinstr42;2796771 Wrote:[color=blue]

HI, Folks!

I’m really disappointed about shutting off SuseStudio without any
anouncement before.

First, I thought it was my proxy, but after asking ping.eu (no reply @
susestudio.com) this domain went really down!

Wikipedia: “it was discontinued in late 2016, and is now inaccessible”
edited on 19 October 2016, at 15:37.

I there any way or project for reanimation?

Cheers …[/color]

I don’t think it’s canceled or discontinued, SUSE Studio still has a
prominent entry on SUSE’s website.

  • Athlon X6 3.6 GHz, 16 GB DDR3, 64 GB SSD, 3 TB of disks, GT540,
    openSUSE Leap 42.1
  • ASUS A73SD, Intel + GT610M Optimus, 6 GB, 2 x 120 GB SSD, openSUSE
    Tumbleweed+Leap

ANYTHING THAT CAN GO WRONG… WILL TEACH US

http://en.opensuse.org/User:Knurpht
http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Knurpht’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=783
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=520561

From what it looks like ( domain did not resolve at all, now it seems to
do so ) they’re on it.

Code:

ping susestudio.com
PING susestudio.com (130.57.70.200) 56(84) bytes of data.


  • Athlon X6 3.6 GHz, 16 GB DDR3, 64 GB SSD, 3 TB of disks, GT540,
    openSUSE Leap 42.1
  • ASUS A73SD, Intel + GT610M Optimus, 6 GB, 2 x 120 GB SSD, openSUSE
    Tumbleweed+Leap

ANYTHING THAT CAN GO WRONG… WILL TEACH US

http://en.opensuse.org/User:Knurpht
http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Knurpht’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=783
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=520561

Here’s a confirmation that the project is not discontinued, only down:
https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=SUSE_Studio&action=history

  • Athlon X6 3.6 GHz, 16 GB DDR3, 64 GB SSD, 3 TB of disks, GT540,
    openSUSE Leap 42.1
  • ASUS A73SD, Intel + GT610M Optimus, 6 GB, 2 x 120 GB SSD, openSUSE
    Tumbleweed+Leap

ANYTHING THAT CAN GO WRONG… WILL TEACH US

http://en.opensuse.org/User:Knurpht
http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Knurpht’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=783
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=520561

Knurpht;2796775 Wrote:[color=blue]

From what it looks like ( domain did not resolve at all, now it seems to
do so ) they’re on it.[color=green]

[/color][/color]
Code:
--------------------[color=blue][color=green]

ping susestudio.com[/color]
PING susestudio.com (130.57.70.200) 56(84) bytes of data.
[/color]
--------------------[color=blue][color=green]

[/color][/color]

??? right now

via ping.eu:
— PING susestudio.com (130.57.70.200) 56(84) bytes of data. —
susestudio.com ping statistics —

packets transmitted

9

received

packet loss

100 %

time

8015 ms

ping via websitepulse:

Host tested:

susestudio.com

Test performed from:

Munich, Germany

Test performed at:

2016-10-20 12:17:45 (GMT +00:00)

*PING susestudio.com (130.57.70.200) 56(84) bytes of data. *

*— susestudio.com ping statistics — *

7 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 7000ms

So long …


eduinstr42

eduinstr42’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=100542
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=520561

eduinstr42;2796779 Wrote:[color=blue]

??? right now

via ping.eu:
— PING susestudio.com (130.57.70.200) 56(84) bytes of data. —
susestudio.com ping statistics —

packets transmitted
9

received

packet loss
100 %

time
8015 ms

ping via websitepulse:

Host tested:
susestudio.com

Test performed from:
Munich, Germany

Test performed at:
2016-10-20 12:17:45 (GMT +00:00)

*PING susestudio.com (130.57.70.200) 56(84) bytes of data. *

*— susestudio.com ping statistics — *

7 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time
7000ms

So long …[/color]

Yep, but a couple of minutes before, it returned unknown host. Wrong
phrasing from my side. But, don’t be afraid, see the comment in the wiki
history

  • Athlon X6 3.6 GHz, 16 GB DDR3, 64 GB SSD, 3 TB of disks, GT540,
    openSUSE Leap 42.1
  • ASUS A73SD, Intel + GT610M Optimus, 6 GB, 2 x 120 GB SSD, openSUSE
    Tumbleweed+Leap

ANYTHING THAT CAN GO WRONG… WILL TEACH US

http://en.opensuse.org/User:Knurpht
http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Knurpht’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=783
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=520561

Knurpht;2796782 Wrote:[color=blue]

Yep, but a couple of minutes before, it returned unknown host. Wrong
phrasing from my side. But, don’t be afraid, see the comment in the wiki
history[/color]

good news are always welcome :slight_smile:

Hasta …


eduinstr42

eduinstr42’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=100542
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=520561

On 20/10/16 13:16, Knurpht wrote:
[color=blue]

From what it looks like ( domain did not resolve at all, now it seems to
do so ) they’re on it.

Code:

ping susestudio.com

PING susestudio.com (130.57.70.200) 56(84) bytes of data.

--------------------[/color]

Yes it was reported to SUSE yesterday so they are aware of it and should
be working on it.

HTH.

Simon
SUSE Knowledge Partner


If you find this post helpful and are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below. Thanks.

See also: https://twitter.com/susestudio

  • Athlon X6 3.6 GHz, 16 GB DDR3, 64 GB SSD, 3 TB of disks, GT540,
    openSUSE Leap 42.1
  • ASUS A73SD, Intel + GT610M Optimus, 6 GB, 2 x 120 GB SSD, openSUSE
    Tumbleweed+Leap

ANYTHING THAT CAN GO WRONG… WILL TEACH US

http://en.opensuse.org/User:Knurpht
http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Knurpht’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=783
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=520561

Knurpht;2796799 Wrote:[color=blue]

See also: https://twitter.com/susestudio[/color]

SuseStudio is on air, again!!! Yeahhh!
TNX for all replies!

[THREAD CLOSED]


eduinstr42

eduinstr42’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=100542
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=520561

Dammed, they’re off again …


eduinstr42

eduinstr42’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=100542
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=520561

On Fri, 21 Oct 2016 04:36:01 +0000, eduinstr42 wrote:
[color=blue]

Dammed, they’re off again …[/color]

I wonder if they’re being affected by the DDOS taking place at Dyn.com
this morning.

Jim


Jim Henderson, CNA6, CDE, CNI, LPIC-1, CLA10, CLP10
Novell/SUSE/NetIQ Knowledge Partner

While I saw the second outage yesterday, it is also working right now, or
at least I can get to the homepage, s maybe it was related.


Good luck.

If you find this post helpful and are logged into the web interface,
show your appreciation and click on the star below…

On Fri, 21 Oct 2016 15:27:06 +0000, ab wrote:
[color=blue]

While I saw the second outage yesterday, it is also working right now,
or at least I can get to the homepage, s maybe it was related.[/color]

Seems like that DDoS has been pretty significant today. There still are
a lot of sites affected.


Jim Henderson
openSUSE Forums Administrator
Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C

Yes, and while I can get into SUSE Studio, I have not been able to build a
system all day, and neither has a customer of mine. Would that be related
to the DDoS silliness? i do not think so, but who knows.


Good luck.

If you find this post helpful and are logged into the web interface,
show your appreciation and click on the star below…

ab;2796964 Wrote:[color=blue]

Yes, and while I can get into SUSE Studio, I have not been able to build
a
system all day, and neither has a customer of mine. Would that be
related
to the DDoS silliness? i do not think so, but who knows.
[/color]
Hi
Perhaps cloud hosts? On IRC there was chatter about building not working
from a few regulars.


Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
openSUSE Leap 42.1 (x86_64) GNOME 3.16.2
If you find this post helpful and are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below… Thanks!

malcolmlewis’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=740
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=520561

On Fri, 21 Oct 2016 21:31:00 +0000, ab wrote:
[color=blue]

Yes, and while I can get into SUSE Studio, I have not been able to build
a system all day, and neither has a customer of mine. Would that be
related to the DDoS silliness? i do not think so, but who knows.[/color]

Yeah, I noticed the build end of things does seem to not be working today
as well. It could be caused by the DDoS problem, since that was a DNS
attack - if the build servers can’t be resolved, that could well explain
the issue. But that’s just a guess.

Jim


Jim Henderson
openSUSE Forums Administrator
Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C

The Dyn DDoS attack definitely took the SuseStudio website offline, but
now it appears to be something else. The site has been accessible, but
appliances can’t be edited, with “error retrieving status information”.
This has been going on for a week. I’m kind of worried.


sb56637

sb56637’s Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=88798
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=520561